Geld verdienen met de Bitcoin

Geld verdienen met de Bitcoin: hoe en waar doe je dit? De Bitcoin fluctueert in korte tijd van aanzienlijke bedragen tot forse dalingen. Echter heeft de persoon die er goed mee omgaat het toch beter voor elkaar. 

Voor wie niet weet wat de Bitcoin nu precies inhoudt, dan leggen we het nog even kort uit. Bitcoin (BTC) is een cryptovaluta en een mondiaal betaalmiddel. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Een digitale munt, die veel waard is. Veel mensen willen daarom ook graag de Bitcoin hebben. Het is een manier om in een korte tijd veel geld te verkrijgen en om te sparen voor later. 

Echter is het wel belangrijk dat je de Bitcoin veilig koopt en de wisselende koers goed in de gaten houdt. Wanneer je dit solide doet, verdien jij gemakkelijk geld. In dit artikel behandelen we de koers van de Bitcoin en waar je hem kunt kopen. 

bitcoin van goud

Bitcoin koers in een jaar 

De koers van de Bitcoin hangt van verschillende factoren af. Vooral het dagelijkse nieuws heeft invloed op de koers. Globale invloeden zijn van belang. Denk bijvoorbeeld aan politieke verdeeldheid of een pandemie. Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op de koers van de Bitcoin. Dit maakt de koers moeilijk te voorspellen. 

Een ding dat zeker is, is dat de Bitcoin koers voorlopig erg volatiel blijft. Dat betekent dat de koers snel kan stijgen of kan dalen. Deze grote prijsschommelingen maken het voor de meeste investeerders erg interessant om te beleggen in Bitcoin.

Bitcoin koers historie grafiek

De eerste grote doorbraak voor Bitcoin was in 2012. Toen lieten steeds meer supermarkten, vooral in Azië, mensen met deze cryptocurrency toe. Ook in 2013 ging het nog steeds steil omhoog. Een duidelijk overzicht van de Bitcoin koers en de reden van de stijging of daling, kan je helpen met het beleggen in de Bitcoin. Het is geen gouden ticket tot succes, maar kan je wel veel inzichten in de koers geven.

Welke kosten worden er in rekening gebracht als ik Bitcoin koop? 

Het is belangrijk om eventuele kosten bij de koop van Bitcoin in je achterhoofd te houden. Een account bij een broker aanmaken is altijd gratis. Echter hanteren de brokers wel handelskosten om gebruik te mogen maken van hun platform. Dit varieert tussen de 0.25% en 5% (of soms meer). Daarnaast rekenen sommige brokers ook eventuele transactiekosten of stortingskosten om je account op te waarderen. Dit verschilt per broker. 

euro opgestapeld

Hoe kan ik de bitcoin veilig en betrouwbaar kopen? 

Tegenwoordig zijn er meer dan tien brokers in Nederland en België actief. Ze hebben allemaal dezelfde doelstelling: het eenvoudig kopen en verkopen van Bitcoin. 

Het kiezen van een geschikte broker is echter volledig afhankelijk van jou als persoon. Het hangt af van jouw wensen en eisen en welke intenties jij hebt met de Bitcoin. 

Om te bepalen of een Bitcoin broker voor jou geschikt is, houd je rekening met de volgende zaken:

  • De hoogte van de handelskosten die gerekend wordt. Houd in de gaten welke broker op dat moment de laagste Bitcoin prijs biedt.
  • Hoe snel levert de broker Bitcoin?
  • Is er een mobiele app voor jou beschikbaar?
  • Hoe groot is het assortiment (in andere altcoin)? 
  • Een goede (Nederlandse) klantenservice.
  • Vanaf wanneer vindt er een verificatie plaats?
  • Welke betaalmethodes worden aangeboden (iDEAL, Bancontact of creditcard)?

Vrijwel alle brokers hebben hun systeem zo ingericht dat het erg makkelijk is om Bitcoin te kopen met iDEAL of Bancontact. Wanneer je met bovenstaande punten rekening houdt, kun je eenvoudig een geschikte broker vinden, die bij jou past.

Waar kan ik de bitcoin kopen?

Via deze website kan je Bitcoin kopen doordat er verschillende overzichten van de goedkoopste en snelste Bitcoin brokers getoond worden. Zij hebben ook een overzicht met brokers die een app aanbieden en bovenstaande punten bij elke broker expliceren. Zo kun je veilig beginnen met de Bitcoin en snel en gemakkelijk geld te verdienen.